woensdag 29 januari 2014

De Heilige Koe!

Sinds ik mij bij de reisorganisatie Djoser heb aangemeld voor een rondreis naar o.a. Noord-India, krijg ik allemaal leerzame e-mails binnen over de cultuur, geschiedenis en religies. Pas geleden kreeg ik een leuk verhaal over de heilige koe! Waarschijnlijk weet je er al wat vanaf, maar ik deel vandaag nog even het exacte verhaal van Djoser zelf!

"Reizen door India is een unieke belevenis! Midden tussen het drukke Indiase verkeer, het gekkenhuis op straat, sjokt een sereen schepsel zich voort. In het geheel niet beïnvloed door de drukte en de herrie is de koe…, de Heilige Koe!, op zoek naar voedsel, een plekje in de schaduw of wat dan ook. Soms lijkt het alsof de koe functioneert als verkeerspolitie, want zij zijn de enige levende wezens waar een Indiase chauffeur zonder twijfel voor stopt. In India zijn alle dieren heilig, ook al zul je dat niet altijd afleiden aan de manier waarop de Indiërs met dieren omgaan. Met kop en schouders steekt de koe echter boven al deze heilige beestjes uit. De koe is een metafoor voor de Moeder; men heeft immens respect voor haar."

- Djoser

Ik vind hun e-mails altijd leuk om te lezen, want je krijgt leuke informatie over het toekomstige land dat je gaat bezoeken! Binnenkort weer meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten