dinsdag 21 januari 2014

Vaccinaties en inentingen informatie: India!

Als je net als mij van plan bent om naar India te gaan, moet je met veel dingen rekening houden. Zo ook het minder leuke gedeelte: vaccinaties en inentingen! 
Waarschijnlijk zit je met vele vragen in je hoofd. Welke vaccinaties moet ik nemen, hoe lang van tevoren moet ik de vaccinaties halen en wat houden de vaccinaties in? Allemaal vragen waarmee je rekening moet houden. Ik heb toen wat informatie opgezocht wilde dit graag met jullie delen!
Hoe lang van tevoren moet ik mijn inentingen halen?
De hepatitis A inenting is nog zinvol tot op de dag van vertrek, maar je kunt de inenting het beste minimaal twee weken van te voren halen.
De DTP vaccinatie is ook nog zinvol op de dag van vertrek, maar beter is om de inenting minimaal drie dagen voor je weg gaat te halen.
Het buiktyfus vaccin kun je het beste minimaal één tot twee weken voor aankomst op je bestemming halen.


Praktische informatie voor India:
DTP-inenting
De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden.


Inenting tegen hepatitis A
Een inenting tegen hepatitis A geeft één tot drie jaar bescherming. Als de inenting herhaald wordt, geeft dat een bescherming van 25 jaar. De inentingen kunnen ook last-minute gegeven worden.


Vaccinatie tegen buiktyfus
Inenting tegen buiktyfus geeft een gedeeltelijke bescherming van drie jaar.


Voor welke landen wordt hepatitis A aanbevolen?

Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor:
Landen waar hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen
Wat houdt hepatitis A in?
Hepatitis A is een leverontsteking, die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte wordt overgebracht door slechte hygiëne. Omdat wij in het Westen uitstekende sanitaire voorzieningen hebben, komt hepatitis A hier vrijwel niet meer voor. Daardoor hebben wij geen antistoffen opgebouwd tegen de ziekte.

Voor welke landen wordt DTP aanbevolen?

De DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor :
Landen waar DTP vaccinatie wordt aanbevolen
Difterie is een ziekte, die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het komt in Westerse landen vrijwel niet meer voor, maar in sommige ontwikkelingslanden nog wel. De ziekte wordt overgebracht via hoesten. Verschijnselen zijn koorts, keelpijn en hangerigheid. Soms ontstaan er vliezen in de keel waardoor iemand zelfs kan stikken.
Tetanus, ook wel "kaakklem" genoemd, wordt veroorzaakt door een bacterie die vooral in aarde en straatvuil zit. De ziekte is altijd dodelijk zonder behandeling. Symptomen zijn stijfheid in de buurt van de geïnfecteerde wondjes en spierkrampen, vaak ook in de kaakspieren, vandaar de naam kaakklem. De bacterie komt in alle landen voor, ook in Nederland.
Polio is een virusziekte die van ontlasting naar de mond en soms ook via hoesten wordt overgebracht. Het heet ook wel kinderverlamming, hoewel de meeste mensen die besmet zijn met het poliovirus nauwelijks iets van de ziekte merken.
Voor welke landen wordt tyfus aanbevolen?

Buiktyfus komt voor in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. In landen waar het risico op de ziekte groot is, wordt een buiktyfus vaccinatie aanbevolen bij een verblijf van langer dan twee weken Voor vakanties korter dan twee weken hoef je niet tegen buiktyfus gevaccineerd te worden.

Landen waar buiktyfus voorkomt
70% van de mensen die de buiktyfus inenting krijgen is beschermd. Je kunt de buiktyfus inenting ook in de vorm van 3 tabletten krijgen. De beschermingsduur is dan één jaar.
Ik hoop dat jullie hierdoor beter geïnformeerd zijn! Voor vragen kan je altijd reageren op mijn blog!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten